Založ si blog

Iný pohľad na terorizmus

Tento článok píšem s vedomím, že ak sa nájde jeden jediný čitateľ, ktorý bude súhlasiť s  mojimi kontroverznými úvahami o teroristoch, tak to budem považovať za úspech.

Doba v ktorej žijeme je jedinečná. Ak by ste sa pred niekoľkými rokmi kohokoľvek v Európe opýtali ako vidí bezpečnostnú situáciu, určite by sme sa dozvedeli iba to, že žijeme v mieri a nič nám teraz, ani dlhé roky nehrozí. Dnes to už neplatí. Svet sa zmenil, život v Európe sa zmenil, občania európskych štátov sa necítia v bezpečí a o mieri sa nám môže iba snívať. V správach nás deň čo deň bombardujú útokmi, vojnami, politickými rozhodnutiami ako ináč v prospech ľudí, prognózami, ktorých odkaz si väčšina z nás interpretuje nasledovne: „dobre už bolo, sme na pokraji vojny, pripravme sa na (naj)horšie časy”.  Potiaľto sa zhodnem možno s väčšinou z vás.

Budem trochu polemizovať. Kde sa to všetko zlo, nepokoje, útoky, atentáty, nezhody medzi štátmi alebo nová studená vojna nabrali? Nechcem zachádzať do duchovna i keď si myslím, že za prapodstatou všetkého zlého je treba zájsť ďalej ako sú mainstreamové správy alebo glosa “vychyteného” žurnalistu. A teraz k veci. V médiách čítame o útokoch, ktoré sú pripisované duševne chorým osobám. V blogoch sa množia nenávistné príspevky od ľudí, ktorí nemajú poňatia o aktéroch útokov. Nie je možné žiadne útoky ospravedlniť, sú to ohavné činy páchané na nevinných ľuďoch. Je jedno, či je to beštiálna poprava, samovražedný atentát, znásilnenie, alebo prepad, ktorého obeť má trvalé následky a doživotnú traumu. Ale predsa len by som sa zastavil a premýšľal. I keď to tak nevyzerá, ale bohužiaľ stáva sa, že je páchateľ obeťou zároveň. Obeťou, ktorá dostala ranu alebo množstvo rán v živote. Možno mu zbombardovali dom, vyvraždili rodinu alebo znásilnili dcéru. Píšem možno. A vtedy sa stáva, že takýto človek zanevrie na všetko, nechá sa sfanatizovať a pridá sa do teroristických skupín, alebo sa rozhodne, že to všetko zlé, čo sa mu stalo, pomstí na nevinných ľuďoch. Nemám v úmysle paušalizovať. Chcem iba poukázať, že životy niektorých ľudí, zločincov boli natoľko poznačené vonkajšími vplyvmi za ktoré sami neboli zodpovední, že mohli spáchať ohavné činy, hoc ich to neospravedlňuje. Dôsledky sú zjavné, ale príčiny môžu byť častokrát omnoho hlbšie ako si vie ktokoľvek z nás predstaviť a tie vôbec nevidíme.

Kritike migrantov ľahko podľahneme. Ešte jednoduchšie je znenávidieť páchateľov o ktorých som písal. Podotýkam, že s migráciou a s migračnou politikou EÚ absolútne nesúhlasím. A tiež mám hnev a strach z teroristov. Ale zamyslime sa nad príčinami súčasnej situácie, z ktorých najviditeľnejšia je snaha o “demokratizáciu” blízkeho východu, militantná deštrukčná politika USA a NATO a obviňovanie takzvaných “diktátorov” z hromadných zločinov proti ľudskosti, ktoré sa po rokoch ukázali ako účelovo vykonštruované v prospech “nevedno koho“ ale za to v súčinnosti najvyšších politikov a tajných služieb.

Zakázať názor, zrušiť diskusie

28.04.2022

Ak má byť priestor pre diskusiu otvorený len vyhovujúcim názorom, potom vôbec nemá význam viesť akúkoľvek diskusiu. A keďže sa nachádzame v stave, kedy sa diskusie povoľujú selektívne – sú témy o ktorých je možné diskutovať a sú také, o ktorých je to nežiadúce, alebo sú v diskusiách zablokované respektíve vymazané nežiadúce a nepohodlné názory, úprimné [...]

Pán Makara z RTVS, kde kúpim taký respirátor? A za toto platíme koncesionárske poplatky?

21.11.2021

Po zverejnení môjho posledného blogu, keďže bol vymazaný z hlavného zoznamu údajne kvôli porušeniu zásad osobného blogu, som sa v nasledujúcom článku vyjadril, že tu končím. Nestalo sa tak, keďže tú donebavolajúcu faloš nedokážem prehliadať. Je síce množstvo blogovacích platforiem, ale rozhodol som sa, že tu zostávam a liberálnym extrémistom rôznym kaktusíkom [...]

Príďte 17. 11. na protesty!

13.11.2021

V týchto neuveriteľne pohnutých časoch je výrok M. R. Štefánika nanajvýš aktuálny. “Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hoden.” Ide o prelomový dátum, ktorý rozhodne o našich životoch, o našej budúcnosti, o tom či Slovensko sa vymaní spod tyranie krutovlády, alebo všetko ostane po starom a pokračujúca kovidiktatúra nadobudne charakter toho [...]

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

Grasalkovičov palác, Prezidentský palác

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo osem z desiatich kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa v pondelok doobeda kandidatúry vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Tádž Mahal, mReportér

Jeden z novodobých divov sveta, ktorý stavali viac ako dvadsať rokov. Majestátna stavba je považovaná za symbol Indie

19.03.2024 05:00

Nášmu mReportérovi sa podarilo zachytiť pekné zábery priamo z Indie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 93761x
Priemerná čítanosť článkov: 3025x

Autor blogu

Kategórie