Založ si blog

Odpočívaj v pokoji, Henry! . . . Bol Henry obeťou rasizmu?

Je to už myslím vyše dvoch týždňov čo sa odohrala tragédia, kedy agresívny násilník vážne zranil Henryho, filipínskeho občana, ktorý sa snažil zabrániť obťažovaniu žien. Incident vyvolal obrovskú vlnu reakcií zo strany médií aj verejnosti. Všetci súdni ľudia tento brutálny útok odsúdili a volajú po spravodlivosti. Henry už nie je medzi nami a rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť. Henryho smrť však podobne ako smrť mladého novinára a jeho snúbenice bola opäť nechutne zneužitá na politické a ideologické účely.

1. Henryho vražda nebola rasisticky motivovaná. Dôkazom toho je, že provokatéri a všetci tí, ktorí sa snažia jeho nezmyselnú a tragickú smrť využiť v prospech svojich ideológií, väčšina médií sa k tomu postavila objektívne a o rasovom motíve je iba minimum, ale aj to málo je otočené voči národnostne zmýšľajúcim skupinám, jedincom, politikom. Ak by to však bol rasisticky motivovaný útok, v čom by to bolo iné z pohľadu Henryho a jeho rodiny? Myslím, že v ničom. Ale v takom prípade by bola namieste ešte viac vyostriť diskusiu o tom, či je rasizmus na Slovensku hrozbou, respektíve ako sa k tejto hrozbe postaviť a ako jej zabrániť.

2. Vrahovi hrozí „až“ 12 rokov. Je to tragédia, keď zákon umožňuje doslova pri banálnych prešľapoch vymerať až 6 rokov či viac väzenia, kedy nie je poškodené zdravie, nikto nepríde o život, alebo je spôsobená škoda v hodnote pár sto či tisíc eur, alebo za názor, aj keď možno nesprávny, ktorý však nemá za následok škodu na majetku, zdraví, alebo ohrozenie života. Agresívnemu a zakomplexovanému vrahovi chcú napariť za úmyselný násilný trestný čin s následkami smrti „až“ 12 rokov. Po šiestich rokoch dobrého správania môže opustiť brány väzenia. Toto je neprijateľné pre každého triezvo zmýšľajúceho človeka.

3. Ani raz som nečítal ani nepočul z médií, že vraha by mali vyšetriť na prítomnosť nedovolených látok v krvi. Páchateľ bol evidentne fyzicky veľmi vyspelý. Bolo by na mieste, ak by z médií zaznela téza, či agresor neužíval aj anabolické steroidy, o ktorých je známe, že majú množstvo negatívnych účinkov a výrazne zvyšujú agresiu. Ak by sa to potvrdilo, páchateľ by mal byť obžalovaný okrem ublíženia na zdraví s následkami smrti aj z užívania zakázaných látok. To by samozrejme malo viesť k celospoločenskej diskusii o týchto látkach a prípadnom sprísnení legislatívy.

Karikatúra, ktorá vzdáva hold Henrymu je podľa môjho názoru neobjektívna a nevkusná, hlavne čo sa týka dvojkríža, ktorý je súčasťou štátneho symbolu. Samozrejme je to môj názor. Čo vy na to?

Na záver už len jedna veta:

Henry, odpočívaj v pokoji!

Zakázať názor, zrušiť diskusie

28.04.2022

Ak má byť priestor pre diskusiu otvorený len vyhovujúcim názorom, potom vôbec nemá význam viesť akúkoľvek diskusiu. A keďže sa nachádzame v stave, kedy sa diskusie povoľujú selektívne – sú témy o ktorých je možné diskutovať a sú také, o ktorých je to nežiadúce, alebo sú v diskusiách zablokované respektíve vymazané nežiadúce a nepohodlné názory, úprimné [...]

Pán Makara z RTVS, kde kúpim taký respirátor? A za toto platíme koncesionárske poplatky?

21.11.2021

Po zverejnení môjho posledného blogu, keďže bol vymazaný z hlavného zoznamu údajne kvôli porušeniu zásad osobného blogu, som sa v nasledujúcom článku vyjadril, že tu končím. Nestalo sa tak, keďže tú donebavolajúcu faloš nedokážem prehliadať. Je síce množstvo blogovacích platforiem, ale rozhodol som sa, že tu zostávam a liberálnym extrémistom rôznym kaktusíkom [...]

Príďte 17. 11. na protesty!

13.11.2021

V týchto neuveriteľne pohnutých časoch je výrok M. R. Štefánika nanajvýš aktuálny. “Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hoden.” Ide o prelomový dátum, ktorý rozhodne o našich životoch, o našej budúcnosti, o tom či Slovensko sa vymaní spod tyranie krutovlády, alebo všetko ostane po starom a pokračujúca kovidiktatúra nadobudne charakter toho [...]

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 94129x
Priemerná čítanosť článkov: 3036x

Autor blogu

Kategórie