Založ si blog

Koronavírus. Panika alebo zdravý rozum? Je to na nás, čo si vyberieme.

Už mám toho dosť! Nedá sa to inak nazvať ako panika a úmyselné šírenie strachu. Ak poviem, že ľudia sa boja, tak zľahčujem. Toto už nie je obyčajný strach, toto čo sa deje v spoločnosti hraničí s patologickým strachom ústiacim do úzkostí, paniky a beznádeje. A kým hlavnými šíriteľmi tejto hystérie sú médiá, politici a odborníci plávajúcimi na vlne mainstreamu, kvapky oleja do ohňa k tomu pridávame aj my, bežní ľudia. Hlavnou a častokrát aj jedinou témou dňa je koronavírus. A tak sa vraciam k mojej prvej myšlienke tohto článku: „už mám toho dosť“.

Nezľahčujem a nepopieram niektoré skutočnosti, ktoré sa týkajú vírusu. Som presvedčený, že skutočne môže mať fatálne účinky v niektorých prípadoch, najmä v skupinách obyvateľstva, ktoré sú rizikové. Preto je namieste upozorňovať starších ľudí, ľudí s chronickými chorobami, onkologických pacientov a podobne, že pre nich môže byť koronavírus nebezpečný. A je potrebné priniesť opatrenia, ktoré sa týkajú najmä ich respektíve len ich. Ale to nie je dôvod, aby sa vyvolala v spoločnosti masová hystéria, ktorá zatieni myslenie ľudí, vyvolá chaos, strach, beznádej. Chcem poukázať na fakt, že o víruse vieme len veľmi málo k tomu, aby sme obrátili chod spoločnosti naruby. Takýto názor totiž zastávajú mnohí uznávaní odborníci. Budem citovať niekoľkých popredných špecialistov, vedcov a odborníkov:

Dr. Sucharit Bhakdi – mikrobiológ – profesor na Univerzite Johannesa Gutenberga v Meinz: „Obávame sa že milión infekcií povedie k 30 úmrtiam denne v priebehu najbližších 100 dní. Ale neberieme do úvahy, že denne umiera 20,30,40 alebo 100 pacientov pozitívnych na normálny koronavírus (pozn. rozumej pôvodné koronavírusy, ktoré boli doteraz známe). Opatrenia vlády proti COVID19 sú groteskné, absurdné a veľmi nebezpečné. Životy miliónov ľudí sa neustále skracujú. Hrozivý dopad na svetové hospodárstvo ohrozí životy nespočetného množstva ľudí.“, atď…

Wolfgang Wodarg – nemecký lekár, pulmonológ, politik a bývalý predseda Parlamentného zhromaždenia Rady Európy: „Politici sú odsúdení na názory vedcov, ktorí chcú byť dôležití, aby získali peniaze pre svoje inštitúcie. Tých vedcov, ktorí len plávajú s mainstreamom a chcú byť jeho súčasťou. A čo práve chýba, je racionálny pohľad na tieto veci. Mali by sme si klásť otázky ako „Ako ste zistili, že tento vírus je nebezpečný?“, „Ako to bolo predtým?“, „Nemali sme to isté minulý rok?“, „Je to niečo nové?“ „, atď…

Joel Kettner – profesor komunitných vied o zdraví a chirurgii na univerzite Manitoba, bývalý hlavný úradník verejného zdravotníctva v provincii Manitoba a riaditeľ Medzinárodného centra pre infekčné choroby: „Nikdy som nič podobné nevidel. Nehovorím o pandémii, pretože som ich videl 30, každý rok jednu. Nazýva sa chrípka. A ďalšie vírusové respiračné choroby o ktorých nevieme nič. Ale nikdy som nevidel takúto reakciu a snažím sa pochopiť prečo. Znepokojuje ma posolstvo pre verejnosť, znepokojuje ma vyvolávaný strach z kontaktov, podávania si rúk, strach zo stretávania sa s ľuďmi. Obávam sa mnohých následkov, ktoré s týmito vecami prídu.“, atď

Mohli by sme pokračovať, množstvo ďalších a ďalších uznávaných odborníkov sa negatívne vyjadrujú k tomu, čo sa dnes deje, čo nám diktujú médiá, politici.

zdroj: https://www.zerohedge.com/geopolitical/12-experts-question-covid-19-panic

MUDr. Václava Adámková, primárka mikrobiológie Všeobecnej fakultnej nemocnice (VFN) v Prahe. „To, čo predvádza český národ, je ukážka paniky a hystérie, ktorá nemá obdoby. O víruse nevieme veľa, ale čím viac budeme vedieť, tým menšie obavy bude mať populácia. Stres, ktorý je vyvolaný hystériou, oslabuje organizmus a napomáha k tomu, že chytíme infekciu, ktorá nemusí byť spôsobená koronavírusom, ale čokoľvek iným“.

zdroj: https://www.dobrenoviny.sk/c/180432/sefka-mikrobiologie-mali-by-sme-pouzivat-zdravy-sedliacky-rozum-stres-ktory-je-vyvolany-hysteriou-oslabuje-organizmus-

Podobný názor majú mnohí ďalší lekári a špecialisti, aj tzv. mainstreamoví lekári neskočili na mediálne šialenstvo, napr. MUDr. Igor Bukovský:

Profesor Cyril Höschl, riaditeľ Národního ústavu duševního zdraví (ČR) hovorí o dopadoch súčasného stavu na ľudskú psychiku:

Za zamyslenie stoja tiež také aspekty tohto problému, ako sú napr. extrémne rozdiely v štatistikách jednotlivých štátov. Kým tzv. death rate v Južnej Afrike je „len“ 0,08% , Taliansko hlási pomer úmrtnosti až 10,84% , čo predstavuje 135 násobný rozdiel!

https://www.statista.com/statistics/1105914/coronavirus-death-rates-worldwide/

Pokiaľ nebude vírus dostatočne zmapovaný a vyhodnotený na vedeckej úrovni komplexne, vrátane dopadov na všetky sféry života a spoločnosti a pokiaľ vedci, lekári, odborníci nevypracujú metodiku na vyhodnocovanie chorobnosti a úmrtnosti na globálnej úrovni, akékoľvek vyhlásenia o súčasnom stave týkajúceho sa pandémii stoja na vode.

Je množstvo ďalších tém a aspektov, ktoré by mohli naväzovať na tento blog, avšak tieto nie sú predmetom tohto článku.

Nateraz si dovolím tvrdiť, že v súčasnosti, kto najviac ťaží z tejto pandémie strachu sú mainstreamové médiá, rôzny špekulanti a neféroví obchodníci. Takisto politici, ktorí zneužívajú pandémiu vo svoj prospech a na politickú propagandu. Naopak, najviac na to doplácajú sú bežní ľudia, ktorí „naskočili“ na vlnu strachu z koronavírusu a takto zabúdajú na každodenné radosti zo života, zo svojich najbližších a ich myslenie sa zúžilo do mantinelov strachu, zúfalosti a beznádeje.

Chcem všetkým odkázať. Noste rúška ak nám to nariadili, chráňte svojich blízkych, ktorí sú v skupine najzraniteľnejších, pomáhajte im, povzbudzujte ich. Nedajte sa zmanipulovať agresívnymi médiami a politikmi a namiesto strachu sa nalaďte na zdravý rešpekt, dodržiavajte hygienu a nebojte sa. Je na každom z nás, ako sa rozhodneme. Nik nemá patent na 100% pravdu, preto používajte vlastný rozum a myslite kriticky a s nadhľadom.

Zakázať názor, zrušiť diskusie

28.04.2022

Ak má byť priestor pre diskusiu otvorený len vyhovujúcim názorom, potom vôbec nemá význam viesť akúkoľvek diskusiu. A keďže sa nachádzame v stave, kedy sa diskusie povoľujú selektívne – sú témy o ktorých je možné diskutovať a sú také, o ktorých je to nežiadúce, alebo sú v diskusiách zablokované respektíve vymazané nežiadúce a nepohodlné názory, úprimné [...]

Pán Makara z RTVS, kde kúpim taký respirátor? A za toto platíme koncesionárske poplatky?

21.11.2021

Po zverejnení môjho posledného blogu, keďže bol vymazaný z hlavného zoznamu údajne kvôli porušeniu zásad osobného blogu, som sa v nasledujúcom článku vyjadril, že tu končím. Nestalo sa tak, keďže tú donebavolajúcu faloš nedokážem prehliadať. Je síce množstvo blogovacích platforiem, ale rozhodol som sa, že tu zostávam a liberálnym extrémistom rôznym kaktusíkom [...]

Príďte 17. 11. na protesty!

13.11.2021

V týchto neuveriteľne pohnutých časoch je výrok M. R. Štefánika nanajvýš aktuálny. “Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hoden.” Ide o prelomový dátum, ktorý rozhodne o našich životoch, o našej budúcnosti, o tom či Slovensko sa vymaní spod tyranie krutovlády, alebo všetko ostane po starom a pokračujúca kovidiktatúra nadobudne charakter toho [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 21:24

K incidentu došlo krátko po tom, ako sa skončil výber 12 porotcov a ich šiestich náhradníkov v procese, v ktorom je Trump obvinený z podplácania pornoherečky.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 94050x
Priemerná čítanosť článkov: 3034x

Autor blogu

Kategórie