Založ si blog

Priznanie

Premiér Slovenskej republiky Igor Matovič dnes zvolal tlačovú konferenciu pod krycím menom “Priznanie”. Záhada bola rýchlo odhalená a všetci občania, ktorí toto divadlo sledovali a majú vyštudovaných aspoň 5 základných, museli pochopiť, že o žiadne priznanie tu nešlo a vládne elity si veselo pokračujú v tejto trápnej tragikomédii pre svoje ovečky.

Stačili 3 kliknutia a vynára sa niekoľko otázok.

Po tlačovej konferencii pán premiér zverejnil sumy, za ktoré bude štát nakupovať antigénové testy. Netreba mať kvalifikáciu agenta spravodajských služieb ani investigatívneho novinára, aby sme si overili akože to vyzerá s tým spásonosným nákupom pre slovenský národ. Všetky tu zverejnené informácie sú absolútne verejné, moje postrehy zhrniem do niekoľkých krátkych viet.

  1. Vo verejnom obstarávaní bola vybraná spol. firma Eurolab lambda, a.s. sídlo má v Trnave

https://www.crz.gov.sk/zmluva/5021873/

https://www.crz.gov.sk/data/att/2448156.pdf

http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=79670&SID=7&P=0

  1. Verejný portal FinStat zverejnil tržby tejto spoločnosti za rok 2019 vo výške: 4,67 mil. Eur. Tržby spoločnosti od roku 2009 t.j. za desať rokov dosiahli 31,41 mil. Eur, čo je o 20% menej ako je hodnota jedinej zákazky za súčasné antigénové COVID testy (39,5 mil. Eur). Inými slovami, za 10 rokov spoločnosť nevykázala taký objem tržieb ako dnes za jeden nákup z verejného obstarávania.

https://www.finstat.sk/35869429

  1. A nakoniec zisťujeme, že podľa portálu Finstat má spoločnosť Eurolab lambda, a.s. dlh vo výške 17285 eur voči sociálnej poisťovni. Podľa zákona 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní, 32 ods. b.

Verejného obstarávania sa môže zúčastniť len ten, kto spĺňa tieto podmienky účasti týkajúce sa osobného postavenia: nemá evidované nedoplatky na poistnom na sociálne poistenie a zdravotná poisťovňa neeviduje voči nemu pohľadávky po splatnosti podľa osobitných predpisov v Slovenskej republike alebo v štáte sídla, miesta podnikania alebo obvyklého pobytu.

https://www.socpoist.sk/zoznam-dlznikov-emw/487s

Vyzývam všetkých so zmyslom pre spravodlivosť a najmä investigatívnych novinárov, skúsme sa trošku bližšie pozrieť na okolnosti tejto zahmlenej štátnej zákazky. Ide skutočne o spásu Slovenska a zastavenie šírenia kovidu, alebo je za nákupom antigénových testov nebodaj niečo iné? A ako bolo možné, ako sa vyjadril pán premiér, TAJIŤ túto veľkolepú akciu, keď jej predchádzala VEREJNÁ súťaž?

Zakázať názor, zrušiť diskusie

28.04.2022

Ak má byť priestor pre diskusiu otvorený len vyhovujúcim názorom, potom vôbec nemá význam viesť akúkoľvek diskusiu. A keďže sa nachádzame v stave, kedy sa diskusie povoľujú selektívne – sú témy o ktorých je možné diskutovať a sú také, o ktorých je to nežiadúce, alebo sú v diskusiách zablokované respektíve vymazané nežiadúce a nepohodlné názory, úprimné [...]

Pán Makara z RTVS, kde kúpim taký respirátor? A za toto platíme koncesionárske poplatky?

21.11.2021

Po zverejnení môjho posledného blogu, keďže bol vymazaný z hlavného zoznamu údajne kvôli porušeniu zásad osobného blogu, som sa v nasledujúcom článku vyjadril, že tu končím. Nestalo sa tak, keďže tú donebavolajúcu faloš nedokážem prehliadať. Je síce množstvo blogovacích platforiem, ale rozhodol som sa, že tu zostávam a liberálnym extrémistom rôznym kaktusíkom [...]

Príďte 17. 11. na protesty!

13.11.2021

V týchto neuveriteľne pohnutých časoch je výrok M. R. Štefánika nanajvýš aktuálny. “Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hoden.” Ide o prelomový dátum, ktorý rozhodne o našich životoch, o našej budúcnosti, o tom či Slovensko sa vymaní spod tyranie krutovlády, alebo všetko ostane po starom a pokračujúca kovidiktatúra nadobudne charakter toho [...]

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 94056x
Priemerná čítanosť článkov: 3034x

Autor blogu

Kategórie