Založ si blog

Záchrana obyvateľstva EU, hlúposť euroúradníkov, nebodaj korupcia obludných rozmerov? Vakcíny Astra Zeneca proti COVIDu sú zazmluvené.

V médiách sa už dlhší čas hovorí o uzavretí zmluvy medzi EÚ a farmaceutickou spoločnosťou Astra Zeneca na 300 miliónov vakcín proti covidu. Je zároveň dobre známe, že na vývoji vakcíny pracujú desiatky krajín, mnohé z nich sú už v 3. štádiu testovania. Ak aj odmyslíme skutočnosť, že podľa mnohých popredných svetových vedcov nie je možné vyvinúť účinnú a spoľahlivú vakcínu na RNA vírusy akým SARS-COV-2 je, tobôž nie bezpečnú za niekoľko mesiacov, zamyslel sa niekto prečo práve Astra Zeneca? Ako je možné, že uzatvárajú zmluvu na vakcínu, ktorá ešte nie je ani definitívne otestovaná, ani schválená autoritami, vonkoncom nie vyrobená? Toto už médiá nevysvetlia a ani sa nepýtajú. Ale v „liberálno demokratickom“ svete je všetko možné, aj kúpiť teleportovací stroj od Elona Muska pre pravnukov v dobrej viere, že ho v roku 2150 s 500% istotou dodá a to bude potom „pecka“.

Ja si však myslím, že máme právo vedieť, prečo je to práve vybraná spoločnosť a ako k tej zmluve dospeli. Mali by to vysvetliť, aby nevznikli pochybnosti o výbere tej „najúčinnejšej a najlepšej“ vakcíny. Preto som si položil otázku: skutočne ide EÚ o zdravie svojich občanov, či sú len takí hlúpi, že prijali prvú ponuku, nedajbože mal z tej zmluvy niekto osobný prospech?

Žiaľ, naše médiá sú skúpe na detailnejšie politicky nekorektné informácie a tak môžeme o takýchto témach diskutovať tak pri pive v krčme alebo si doma zafrflať pri “jediných pravých, nespochybniteľných, najsledovanejších a najobjektívnejších” správach.

Prajem všetkým veľa zdravia a hlavne zdravého rozumu.

Zakázať názor, zrušiť diskusie

28.04.2022

Ak má byť priestor pre diskusiu otvorený len vyhovujúcim názorom, potom vôbec nemá význam viesť akúkoľvek diskusiu. A keďže sa nachádzame v stave, kedy sa diskusie povoľujú selektívne – sú témy o ktorých je možné diskutovať a sú také, o ktorých je to nežiadúce, alebo sú v diskusiách zablokované respektíve vymazané nežiadúce a nepohodlné názory, úprimné [...]

Pán Makara z RTVS, kde kúpim taký respirátor? A za toto platíme koncesionárske poplatky?

21.11.2021

Po zverejnení môjho posledného blogu, keďže bol vymazaný z hlavného zoznamu údajne kvôli porušeniu zásad osobného blogu, som sa v nasledujúcom článku vyjadril, že tu končím. Nestalo sa tak, keďže tú donebavolajúcu faloš nedokážem prehliadať. Je síce množstvo blogovacích platforiem, ale rozhodol som sa, že tu zostávam a liberálnym extrémistom rôznym kaktusíkom [...]

Príďte 17. 11. na protesty!

13.11.2021

V týchto neuveriteľne pohnutých časoch je výrok M. R. Štefánika nanajvýš aktuálny. “Kto si myslí, že mu slobodu druhí vybojujú, ten jej nie je hoden.” Ide o prelomový dátum, ktorý rozhodne o našich životoch, o našej budúcnosti, o tom či Slovensko sa vymaní spod tyranie krutovlády, alebo všetko ostane po starom a pokračujúca kovidiktatúra nadobudne charakter toho [...]

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Joe Bide, stav únie

Bidenova administratíva pripravuje odovzdanie moci bez ohľadu na výsledok volieb

30.04.2024 06:09

Administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu.

Robert Fico, Peter Pellegrini, Andrej Danko

Hlas získal na úkor Smeru. Voliči však vládny valec oceňujú: PS získalo nových voličov, opozícia musí zabrať

30.04.2024 06:00

Aj keď sa Progresívnemu Slovensku podarilo získať aj nových voličov, s ostatnými lídrami opozície si ich medzi sebou len prelievajú. Kým koalícii to stačí, opozícia musí vyriešiť svoju budúcnosť.

Lotyšsko, NATO

Príprava na Rusov? Lotyši majú z pivníc urobiť protiletecké kryty

30.04.2024 06:00

Na čo sa dá využiť jarné upratovanie? Na prípravu protileteckých krytov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 31
Celková čítanosť: 94209x
Priemerná čítanosť článkov: 3039x

Autor blogu

Kategórie